РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Облачно и дъждовно и в навечерието на Великден

Публикувано на:

Времето ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, на места значителни, главно в планинските райони, а около Дунав ще са слаби. Вятърът отново ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до умерен, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Жълт код за обилни валежи е обявен за 8 области - Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Хасково и Кърджали.

Минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, а дневните слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 15 и 20. Вечерта от север валежите ще спират. В полунощ срещу неделя ще бъде почти без валежи, облачността ще бъде разкъсана. Вятърът ще бъде слаб, в източните райони - до умерен, от североизток. Температурите ще бъдат между 12 и 17 градуса.

В неделя на Великден ще преобладава слънчево време. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, а максималните - между 18 и 23.

В понеделник на Гергьовден преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса, а минималните - между 4 и 9.

снимка: НИМХ

Вижте още